Kyläkoulu ja tontit

Sääskiniemen koulu

Meillä Sydänmaalla on oma, hyväkuntoinen Sääskiniemen kyläkoulu.  Koululla työskentelee vakinaisesti kaksi opettajaa sekä lisäksi resurssiopettaja, kouluavustaja ja keittäjä-siistijä. Alavuden kaupungin päiväkoti Sydänkäpy valmistui koulun yhteyteen vuonna 2013. Koulua on remontoitu säännöllisesti; muun muassa keittiö, ilmanvaihto, jätevesijärjestelmä, keittiösiiven vesikatto sekä julkisivuvuoraus on uusittu.

Luokkahuoneiden lisäksi koululla on oma liikuntasali sekä kyläläisten kökällä rakentama teknisen käsityön tila. Oma työtilansa sekä ajanmukaista laitteistoa on myös digitaitojen kehittämiselle, mm. kannettavat tietokoneet ja tabletit.

Koululla on laajat piha-alueet, joilta löytyy leikkialue keinuineen ja kiipeilytelineineen sekä suuri sorakenttä palloilulajeja varten. Kentällä on myös kiekko– ja kuularinki, pituushyppypaikka sekä korkeushyppytelineet. Pihan laidalla on myös kiinteä jääurheilukaukalo sekä valaistu pukukoppi.

Sääskiniemen koulun ympäristö on jo itsessään virikkeellinen – etupuolella on mukava männikkö kiipeilyyn soveltuvine kivineen ja koulun taustan metsässä voi vaikka rakennella majoja. Nuotioretkeily ja makkaranpaisto onnistuu koulun pihassa olevalla laavu–tulentekopaikalla.

Sääskiniemen koulu on modernisti perinteinen kyläkoulu, onnellinen ja turvallinen paikka lapselle kasvaa ja oppia.

Tontti taikka tupa Sydänmaalta?

Alavuden Sydänmaa on Etelä-Pohjanmaan suosituimpia mökkeilypaikkoja. Meidän Sydänmaan kodikseen valinneiden mielestä ei ole mitään syytä, miksei kylämme voisi olla myös maakunnan suosituin ympärivuotinen asuinpaikka!

Sydänmaalla voit rakentaa oman kodin väljän maaseutumaiseen ympäristöön, ja kuitenkin halutessasi nykyaikaisen kunnallistekniikan piiriin:

Alavuden kaupungilla on tarjota 2500–5000 neliömetrin tontteja Sydänkiilan ja Sydänpalon alueilta, näköetäisyydellä kyläkoulusta ja päiväkodista. Noin 300 metrin koulumatka taittuu Sydänpalon tonteilta turvallisesti pientä hiekkatietä pitkin. 0,50–1 euroa neliöltä maksaville tonteille on saatavana kunnalliset vesi– ja viemäriliittymät sekä Kuuskaistan valokuituyhteys.

Sydänmaalta löytyy rakennuspaikkoja myös suoraan yksityisiltä maanomistajilta. Sydänmaalle on vaivatonta rakentaa, sillä rakentajat, kaivinkoneenkuljettajat ja kuorma-autoilijat saat halutessasi rakennustyömaalle omalta kylältä. Lisätietoa saat kyläyhdistyksestä: autamme mielellämme kodin laittamisessa Sydänmaalle, etsitpä sitten vanhaa tupaa taikka paikkaa uudelle.

Kiinnostaa? Laita sähköpostia osoitteeseen sydanmaaweb@gmail.com

Sydänpalon ja Sydänkiilan tonttiasioissa auttaa myös Alavuden kaupungin maankäyttöjohtaja Kimmo Toivola: kimmo.toivola@alavus.fi tai puh. 044 550 2730.

Scroll to Top
Vieritä ylös